Tajine met kalfsvlees, witlof en zoete aardappelen

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 6,8
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • donkere olijfolie
  • 2 (Spaanse) uien, in ringen
  • 4 stukken kalfsvlees
  • ¼ koffielepel saffraanpoeder
  • ½ koffielepel gemberpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • ¼ koffielepel Marokkaanse kruidenmengeling of madrascurry
  • 4 stronkjes witlof
  • 4 kleine of 2 grote zoete aardappelen
  • gevogeltebouillon
  • 1 handvol koriander en bladpeterselie, gesnipperd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uiringen. Leg het vlees erop en kruid met peper, zout, saffraanpoeder, het gemberpoeder, het kaneelstokje en de gemengde kruiden.

Maak het witlof schoon en halveer het in de lengte. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.

Doe het witlof en de aardappelen bij het vlees en overgiet met gevogeltebouillon tot alles onder staat. Strooi er de groene kruiden over en zet het deksel op de tajine. Zet minstens 1 uur en bij voorkeur langer in de voorverwarmde oven (of op de barbecue).

Kookboek

Het recept 'Tajine met kalfsvlees, witlof en zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Arabische wereldkeuken

Fatima Marzouki

In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Tajine recept tips

Reacties op dit recept

  • JanLekker recept. Ik had nog een flinke portie over, heb er een liter bouillon toegevoegd en de mixer in gezet. Resultaat: een heerlijke lichtgebonden soep!

    reageren