Tajine van parelhoen met pruimen

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 snufje saffraanpoeder
  • 4 parelhoenbouten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 saffraandraadjes
  • 250 g mirabelpruimen, ontpit
  • 50 g amandelsnippers

Bereiden

Meng op een bord de specerijen met elkaar. Wentel de parelhoenbouten door het specerijenmengsel en laat ze dan 10 minuten rusten.

Fruit de uien in de olijfolie in de tajine op matig vuur. Schep ze regelmatig om. Schik er zodra de uien glazig zijn de bouten parelhoen op. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken parelhoen onder regelmatig omscheppen 10 minuten. Giet er een glas water bij. Zet het deksel op de tajine en laat 15 minuten stoven. Controleer de inhoud van de tajine regelmatig.

Meng in een kommetje 2 eetlepels heet water met de saffraandraadjes. Doe de pruimen bij de tajine. Giet er het saffraanwater over. Zet er het deksel op en laat 10 minuten stoven op laag vuur.

Strooi vlak voor het opdienen de amandelsnippers over de tajine.

Extra benodigd

Tajine

Opmerking

'Parelhoen stamt uit Frans Guinee. Het is een vogel met een fijne wildsmaak. Als hij wordt bedekt met specerijen en gezelschap krijgt van zondoorstoofde vruchten levert dat een wonderschone tajine op.' - Marie Chemorin

Kookboek

Het recept 'Tajine van parelhoen met pruimen' is afkomstig uit het kookboek...

Tajines en pastilla's

Marie Chemorin

Tajines en pastilla's zijn onweerstaanbare gerechten. Met deze fluweelzachte stoof-schotels en originele filodeeghapjes zijn alle combinaties mogelijk: lams... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Tajine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!