Tajine met rundvlees en groenten

  • 4 personen
  • 150 min
  • waardering 8,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 g runderstoofvlees (bv. sukadelappen), in blokjes van 2½ cm
  • 1 zakje Silvo Wok It! Marokko
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 courgette, gehalveerd en in plakjes
  • 1 winterwortel, gehalveerd en in plakjes

Bereiden

Verhit de olie in een tajine of een grote braadpan en braad hierin het vlees aan.

Voeg ½ zakje kruidenmix en de uien toe, meng alles en bak nog even.

Draai het vuur laag, leg de courgette en wortel op het vlees en strooi er de rest van de kruidenmix overheen. Voeg zoveel heet water toe dat het vlees net onder staat. Sluit de pan en laat op laag vuur ca. 2 uur stoven. Controleer af en toe of het niet droog kookt.

Lekker met Marokkaans brood en een salade.

Bron

Het recept 'Tajine met rundvlees en groenten' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Reacties op dit recept

  • TamarAls je het vlees langer laat stoven, wordt het het nog zachter. Ipv courgette, kan aubergine ook. Wij eten het graag met couscous, HEERLIJK!!!

    reageren

  • gJe kunt toch ook wel een sudderpan gebruiken, ik heb geen tajine.

    reageren

  • TamarJa hoor, dat kan ook! Je hoeft er niet speciaal een tajine voor te kopen. Ik maak het soms ook in een sudderpan:-) Eet smakelijk!

    reageren

  • astridWaar kan ik die Silvo vinden? Ik kon het bij de Albert Heijn niet vinden. Of kan iemand mij anders vertellen wat voor kruiden erin zitten? Om zelf te maken.

    reageren

  • EdithKruidenmix heet Marokkaanse Tagine. Na lang zoeken contact opgenomen met Silvo. Naam is gewijzigd. Doorgegeven dat het verkeerd staat. Helaas, nog steeds. Recept is erg lekker. Ik doe de kruidenmix helemaal erbij. De groenten veel later omdat ik van steviger groenten houd en van wat meer. Maar de kruiden zijn zeker aan te raden. Ook ik laat het vlees langer sudder zoals hiervoor staat geschreven.

    reageren

  • estherIk krijg dit gerecht niet zoals op het plaatje. Ik heb het nu al een aantal uur op staan maar het water is nog steeds niet verdampt. Ik heb een scanpan, het deksel is helemaal gesloten. Dit, omdat een echte tagine niet op een elektrische kookplaat kan. Wat kan ik doen om het vocht weg te krijgen?

    reageren

  • EdithIk heb inductie. Met een tahin met bodem voor inductie gaat het prima. Was wel duur, maar heb er al jarenlang plezier van.

    reageren

  • PeterEen zakje wok it ?????? Bahbah. Wat is er mis met verse kruiden. Beetje jammer hoor okoko.

    reageren