Pakjes met gevulde appeltjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 kleine appels (of 4 grote)
  • 10 lange vingers
  • 8 eetlepels abrikozenjam
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 200 g vanilleroomijs

Bereiden

Maak een barbecue aan.

Was de appels en snijd een kapje van de bovenkant af. Verwijder de klokhuizen met een appelboor. Maak de uitholling nog groter met een klein mes.

Verkruimel de lange vingers en meng ze met de abrikozenjam. Vul de appels met dit mengsel. Strooi er de basterdsuiker over en leg er het kapje op. Wikkel elke appel apart in een groot vierkant stuk aluminiumfolie van ongeveer 20 cm.

Rooster de ingepakte appels 8 tot 10 minuten boven de gloeiende houtskool. Serveer de gevulde appels terwijl ze heet zijn en geef er een bolletje vanilleroomijs bij.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Pakjes met gevulde appeltjes' is afkomstig uit het kookboek...

Marshmallow en andere lekkere hapjes

Jean-Francois Mallet

In dit boek vind je geweldige, heel makkelijk te maken recepten. Speels en om van te snoepen, marshmallows en andere lekkere hapjes zoals je ze nog nooit... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!