Broodpudding met amandelspijs en vijgen

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brioche- of witbrood
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 rijpe verse vijgen
  • 80 g amandelspijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verdeel het brood in stukjes. Klop de melk los met de eieren en de zachte boter. Verdeel het brood over 4 eenpersoons ingevette ovenschaaltjes en schenk het melkmengsel erover. Laat het brood zacht worden.

Snij de vijgen open in vieren (niet doorsnijden, laat ze bij het steeltje aan elkaar zitten) en leg in het midden van elk schaaltje een vijg. Verkruimel de amandelspijs erover. Bak de broodpudding in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Kookboek

Het recept 'Broodpudding met amandelspijs en vijgen' is afkomstig uit het kookboek...

Viva Arabia

Nadia Zerouali & Merijn Tol

In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in spannende en super... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Broodpudding recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!