Gesouffleerde kwark

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 6,8
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vlees

bevat per portie

  • 299 kcal
  • 13 g eiwit
  • 12 g vet
  • 32 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g kwark
  • 3 eierdooiers
  • 150 ml zure room
  • 40 g suiker
  • 100 g bloem
  • 75 g rozijnen, in rum gedrenkt
  • 3 eiwitten
  • 20 g varkensreuzel
  • 1 eetlepel suiker of poedersuiker

Bereiden

Meng de kwark met de eierdooiers, room, suiker en bloem. Voeg de uitgelekte rozijnen toe. Spatel de stijfgeklopte eiwitten er luchtig door.

Doe de reuzel in een ovenschaal of braadpan en verwarm 10-15 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven. Voeg de kwarkmassa toe, strijk glad en bak onafgedekt in 25-30 minuten goudgeel in de oven.

Trek na het bakken met twee vorken in stukjes die zo groot zijn dat ze zonder ze verder fijner te snijden kunnen worden gegeten. Laat op een schaal glijden, bestrooi met suiker of poedersuiker en serveer als het gerecht nog een beetje warm is.

Bron

Het recept 'Gesouffleerde kwark' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!