stoofperen recepten

recept
waardering
Stoofperen

Stoofperen recept

Schil 1 kg stoofperen en boor ze uit. Snijd grote peren in tweeën of in vieren. Zet de stoofperen met de schil van ½ citroen en zoveel kokend water op dat de peren half onderstaan. Laat de peren onder af en toe schudden op laag vuur in ongeveer 2 uur gaar koken. Voeg 30 minuten voor het einde van de kooktijd 50 g suiker en 75 ml bessensap toe. Verwijder de citroenschil en bind het vocht met maïzena, aangemaakt met enkele lepels water. Steek voor een pittiger smaak in elke peer een kruidnagel. Verwijder deze voor het serveren.

Friese stoofpeertjes

Neem voor dit nagerecht kleine stoofperen, bij voorkeur - als ze te krijgen zijn - de zogenaamde 'marmot-peertjes'. De Friese stoofpeertjes (Fryske stienparre) kunnen op drie verschillende manieren gegeten worden: in de schil (en zo hoort het eigenlijk), spiraalsgewijs geschild (dan zien de rood-groen gestreepte peertjes er lekker vrolijk uit) of helemaal geschild. Schillen of niet is een kwestie van smaak, maar wat nooit verwijderd mag worden, zijn de steeltjes.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken