Thaise garnalen uit de wok

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g grote ongepelde garnalen (diepvries), ontdooid
  • 3 limoenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g pandanrijst
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • 1 pak Heinz Gezeefde Tomaten (500 ml)
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2-3 eetlepels verse korianderblaadjes

Bereiden

Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Pers 2 limoenen uit. Roer in een kom het limoensap met de olijfolie tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en marineer ze 15 minuten.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng in een wijde pan de kokosmelk met de gezeefde tomaten aan de kook. Kook het mengsel op hoog vuur in 10 minuten in tot een dikke saus.

Roerbak de garnalen met de marinade en rode peper 3-5 minuten tot de garnalen mooi roze worden. Schenk de saus erbij en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes sudderen.

Serveer de rijst met garnalen en saus in wijde kommen. Strooi de bosui en koriander erover en garneer met een partje limoen.

Bron

Het recept 'Thaise garnalen uit de wok' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!