pangasiusfilet recepten

recept
waardering
Pangasiusfilet

Pangasiusfilet

Pangasius is een nieuwkomer. Deze meervalachtige zoetwatervis kwam een aantal jaar geleden op de markt als alternatief voor kabeljauw. Pangasius wordt gekweekt in vijvers of drijvende kooien in de Mekong Delta in Vietnam en ook op andere plaatsen in Azië. Het voer bestaat uit rijst, groenten, bananen(!) en vis. De vis wordt ter plekke in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd.

Naamsverwarring

De neutrale smaak van pangasius lijkt op die van zeetong, maar is net wat vlakker. Vandaar dat je soms de verwarrende naam 'Aziatische of Vietnamese tong' tegenkomt. Pangasius wordt soms ook ten onrechte panga genoemd, dat is echter een heel andere vissoort (een Zuid-Afrikaanse zeekarper).

Pangasiusfilet recept tip

Lekker snel en makkelijk: gebakken pangasius met mosterdsaus.

[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken