pangasiusfilet recepten

recept
waardering
Pangasiusfilet

Pangasiusfilet

Pangasius is een nieuwkomer. Deze meervalachtige zoetwatervis kwam een aantal jaar geleden op de markt als alternatief voor kabeljauw. Pangasius wordt gekweekt in vijvers of drijvende kooien in de Mekong Delta in Vietnam en ook op andere plaatsen in Azië. Het voer bestaat uit rijst, groenten, bananen(!) en vis. De vis wordt ter plekke in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd.

Naamsverwarring

De neutrale smaak van pangasius lijkt op die van zeetong, maar is net wat vlakker. Vandaar dat je soms de verwarrende naam 'Aziatische of Vietnamese tong' tegenkomt. Pangasius wordt soms ook ten onrechte panga genoemd, dat is echter een heel andere vissoort (een Zuid-Afrikaanse zeekarper).

Pangasiusfilet recept tip

Lekker snel en makkelijk: gebakken pangasius met mosterdsaus.

[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken