pangasiusfilet recepten

recept
waardering
Pangasiusfilet

Pangasiusfilet

Pangasius is een nieuwkomer. Deze meervalachtige zoetwatervis kwam een aantal jaar geleden op de markt als alternatief voor kabeljauw. Pangasius wordt gekweekt in vijvers of drijvende kooien in de Mekong Delta in Vietnam en ook op andere plaatsen in Azië. Het voer bestaat uit rijst, groenten, bananen(!) en vis. De vis wordt ter plekke in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd.

Naamsverwarring

De neutrale smaak van pangasius lijkt op die van zeetong, maar is net wat vlakker. Vandaar dat je soms de verwarrende naam 'Aziatische of Vietnamese tong' tegenkomt. Pangasius wordt soms ook ten onrechte panga genoemd, dat is echter een heel andere vissoort (een Zuid-Afrikaanse zeekarper).

Pangasiusfilet recept tip

Lekker snel en makkelijk: gebakken pangasius met mosterdsaus.

[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken