Gebakken schol met tropisch fruitsalsa

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 280 kcal

Ingrediënten

  • 6 scholfilets (ca. 500 g)
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1 bakje tropisch fruit (250 g), in heel kleine stukjes
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
  • 50 g bloem
  • 3-4 eetlepels olie

Bereiden

Snijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen.

Meng de stukjes tropisch fruit in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en het basilicum erdoor.

Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige bloem er weer af. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.

Leg de schol op vier warme borden en schep de fruitsalsa ernaast. Lekker met gele rijst en peultjes.

Kookboek

Het recept 'Gebakken schol met tropisch fruitsalsa' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Schol recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!