Salade met krokante zalm en avocado

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 3 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels slasaus
  • 4 zalmfilets (à 125-150 g)
  • 1 ei
  • 1 zakje Silvo Krokant Citroen en Dille
  • 2 eetlepels boter
  • 1 zak gemengde sla (à 100 g)
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiden

Verwijder de schil en pit van de avocado's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel de blokjes avocado met 1 eetlepel citroensap.

Roer de slasaus en 2 eetlepels citroensap door elkaar.

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Klop een ei los in een diep bord en strooi de kruidenmix in een ander bord. Wentel elke zalmfilet eerst door het ei en dan door de kruidenmix.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de zalm in 5-8 minuten goudbruin en gaar.

Verdeel de sla, avocado en bosui over vier borden en verdeel de zalmfilets erover.

Bron

Het recept 'Salade met krokante zalm en avocado' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • MartineEen heel fijn recept, maar spijtig genoeg heb ik de Silvo kruidenmix niet in mijn Delhaize supermarkt gevonden, heb dan maar een ander merk geprobeerd en dit was echt lekker! Ook de sla was goed, ik heb Romeinse sla gebruikt, die is heel krokant en pas goed bij deze krokante zalm. Op de foto zie ik ook wel tomaatjes bij de sla, ze staan niet in het recept, maar ik heb ze wel toegevoegd. Smullen!

    reageren