Zalmspiesjes met lente-ui en wasabi

  • 1 persoon
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 ontvelde zalmfilets, in blokjes van 3 cm
  • 2 lente-uien, in stukjes van 3 cm
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel wasabi (pasta of poeder)
  • ½ theelepel vloeibare honing

Bereiden

Rijg de blokjes zalm en stukjes lente-ui om en om op 2 of 3 metalen spiesjes en leg ze op een bakplaat.

Meng de sojasaus, wasabi en honing en verdeel deze marinade over de spiesjes. Keer de spiesjes een paar keer om in de marinade zodat er rondom een laagje op zit. Laat ze 10 minuten marineren en keer ze dan nogmaals om.

Verhit een grillpan of grill op de hoogste stand en gril de spiesjes 15 minuten terwijl je ze regelmatig blijft omdraaien. Serveer meteen, desgewenst met wat bruine rijst en een frisse salade.

Kookboek

Het recept 'Zalmspiesjes met lente-ui en wasabi' is afkomstig uit het kookboek...

Eet jezelf gezond

Dale Pinnock

Met 80 eenvoudig te volgen recepten biedt 'Eet jezelf gezond' praktische, maar vooral heerlijke oplossingen voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt... lees verder

© Carrera Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!