zeeduivel recepten

recept
waardering
Zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel doet met zijn bizarre uiterlijk zijn naam eer aan. De enorme kop bestaat voor de helft uit een bek vol tanden en stekels, die als hengels voor zijn prooi worden gebruikt Hij leeft op de zeebodem; de kleuren en vlekken op de huid zijn bedoeld als camouflage tussen stenen, zand en zeewier. Een zeeduivel eet enorme hoeveelheden - per dag ongeveer twee maal zijn eigen gewicht - en heeft geen moeite met grote soorten als kabeljauw. Het staartstuk van de zeeduivel wordt ontveld verkocht. Het vlezige visvlees is stevig en zeer smaakvol.

Zeeduivel recept tip

Gestoomde zeeduivel met prei.

[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken