Beef Wellington

  • 6 personen
  • 90 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Engels
  • Vlees

Ingrediënten

  • stuk runderlende van 1,2 kg
  • 1 eetlepel olie
  • 125 g paté
  • 60 g kleine champignons, in plakjes
  • 375 g bladerdeeg uit de diepvries, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 velletje bladerdeeg uit de diepvries, ontdooid

Bereiden

Verhit de oven tot 210 °C (gasovenstand 6-7).

Fatsoeneer het vlees, vouw het dunne uiteinde terug onder het dikkere deel en bind het vlees op met keukentouw.

Wrijf het vlees in met zwarte peper. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak het vlees aan alle kanten bruin. Laat het vlees afkoelen en verwijder het touw.

Besmeer het vlees aan de boven- en zijkant met de paté en druk daar de champignons op. Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die groot genoeg is om het vlees in te verpakken.

Leg het vlees op het deeg, waarvan je de randen inkwast met ei, en pak het vlees in. Kwast het deeg in met ei en stop losse flapjes naar binnen om er een net pakket van te maken. Leg het met de naad naar onderen op een ingevette bakplaat. Snijd versiersels uit het velletje bladerdeeg en plak die met ei op het pakket. Maak een paar sneetjes in de bovenkant van het pakket, kwast het nog eens in met ei en zet het 45 minuten in de oven voor saignant, 1 uur voor medium, of 1½ uur voor gaar (dek het pakket losjes af met folie als het te snel bruin wordt). Laat het voor het voorsnijden 10 minuten rusten.

Extra benodigd

Keukentouw, kwastje

Kookboek

Het recept 'Beef Wellington' is afkomstig uit het kookboek...

Het Grote Kookboek

Lulu Grimes

Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Beef Wellington recept tips

Reacties op dit recept

  • HannyIk ken het recept ook met rundertartaar, klopt dat? O ja, heeft iemand voor mij het recept van de enige, echte Egg-Nogg (voor oud en nieuw)?

    reageren

  • MarloesReceptuur is lekker, maar oventemperatuur is veeeeels te hoog. Advies: 30 minuten op 150 graden!! En kort aanbraden, dus alleen dichtschroeien. Niet bruin, zoals in het recept staat.

    reageren

  • Heleen@Marloes Dit recept geeft de klassieke bereiding van beef Wellington. Zowel de hoge oventemperatuur als het bruin aanbakken van het vlees is correct.

    reageren

  • Peter J.Wat voor paté wordt hier bedoeld? Er zijn zoveel soorten van allerlei dieren. Welke wordt aanbevolen en wat is de smakelijkste combinatie? Peter.J.

    reageren