okoko receptenreceptvleesbiefstukbiefstuk met béarnaisesaus

Biefstuk met béarnaisesaus

Biefstuk met béarnaisesaus
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.9
    obv 12 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Frans

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 6 biefstukken van 2 cm dik
  • 30 ml droge sherry
  • voor de béarnaisesaus
  • 60 ml dragonazijn
  • 60 ml appelcider
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 30 g Franse dragon, fijngehakt
  • 3 eidooiers
  • 180 g boter, in blokjes

Bereiden

Kook voor de saus de azijn, cider, sjalotjes en 1 eetlepel van de gehakte dragon 5-10 minuten in een kleine pan op middelhoog vuur, tot er nog circa 60 ml over is. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Klop de eidooiers boven een kom kokend water door het azijn-cidermengsel. Voeg 1 eetlepel van de boter toe. Kook het geheel 1-2 minuten op heel laag vuur; laat de saus niet koken, want dan schiften de eidooiers.

Voeg de resterende boter blokje voor blokje aan het mengsel toe en klop tot de boter is gesmolten en in de saus is opgenomen. Roer de resterende dragon erdoor. Houd de saus warm.

Smelt de boter op hoog vuur in een gietijzeren koekenpan. Bak de biefstukken aan beide zijden bruin. Schenk de sherry erbij en bak het vlees nog 5 minuten als u ze rood wilt vanbinnen, en iets langer voor beter doorbakken.

Leg ze op voorverwarmde borden. Serveer ze direct en serveer de béarnaisesaus er apart bij.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Béarnaisesaus

Deze klassieke Franse saus, van eidooiers en boter, wordt gekenmerkt door de azijn- en dragonsmaak. Hij past van nature het beste bij biefstuk, maar smaakt ook heerlijk bij andere soorten gegrild vlees.

Kookboek

Het recept 'Biefstuk met béarnaisesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek A Table van Jane Webster

A Table

Jane Webster

Een boek met schitterende foto's van Nikole Ramsay, heerlijke recepten en geweldige verhalen; 'A Table' vangt de vreugde van het gezinsleven in een prachtig... lees verder

© Tirion Uitgevers. Receptfotografie door Nikole Ramsay.

reacties op dit recept

  • Esther ...kook het geheel 1-2 minuten op heel laag vuur; laat de saus niet koken, want dan schiften de eidooiers...? Is het nu wel of niet koken? Enne... klop de eidooiers boven een kom kokend water? (Hoe houd je water kokend in een kom?) Niet al te fraai gebruik van de Nederlandse taal...

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken