Biefstuk met paddenstoelenpannade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 biefstukjes à 120 g
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 kleine tomaat, zonder zaadjes en in stukjes gehakt
  • 100 g champignons, in kleine stukjes gehakt
  • 1 gele paprika, in kleine stukjes gehakt
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes fijngehakt
  • handjevol verse peterselie, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verhit de olie in een pan en bak de biefstukjes 1 minuut aan iedere kant. Bestrooi met zout en peper en haal het vlees uit de pan.

Bak in dezelfde pan al omscheppend de ui, tomaat, champignons, paprika en tijm enkele minuten. Roer de peterselie erdoor en haal de pan van het vuur.

Beleg de biefstukjes met het champignonmengsel en zet 2 minuten in de oven. Voeg voor een volledige maaltijd krielaardappeltjes en salade aan de biefstuk toe.

Kookboek

Het recept 'Biefstuk met paddenstoelenpannade' is afkomstig uit het kookboek...

Paddenstoelen

Thea Spierings

'Paddenstoelen' onthult de ware magie van champignons, portobello's, shiitakes, oester-zwammen, cantharellen, porcini, morieljes en truffels in 80 gevarieerde... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!