chorizo recepten

recept
waardering
  • 1
Chorizo

Chorizo

Ronde, verse of droge worst in allerlei formaten, gekruid met rode peper, paprikapoeder (mild of scherp) en knoflook. De meeste chorizo is gemaakt van varkensvlees, waarbij het soort vlees kan verschillen van haas of ham tot grof gemalen buikvlees. Er kunnen echter ook andere vleessoorten of mengsels daarvan in verwerkt zijn, zoals varkens- met rundvlees, paarden- of (muil)ezelvlees. De van oorsprong Spaanse chorizo wordt rauw of gebakken gegeten en wordt in elk geval in cocido (Spaanse stoofpot) en paella verwerkt.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

  • Kookboek Vegatopia

    Vegatopia

    No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische... bekijk 'Vegatopia'

  • Kookboek Havermoutje

    Havermoutje

    In 70 recepten tonen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok de oneindige mogelijkheden met haver als basis. Van brood tot burger, van soep... bekijk 'Havermoutje'

bekijk alle kookboeken