chorizo recepten

recept
waardering
Chorizo

Chorizo

Ronde, verse of droge worst in allerlei formaten, gekruid met rode peper, paprikapoeder (mild of scherp) en knoflook. De meeste chorizo is gemaakt van varkensvlees, waarbij het soort vlees kan verschillen van haas of ham tot grof gemalen buikvlees. Er kunnen echter ook andere vleessoorten of mengsels daarvan in verwerkt zijn, zoals varkens- met rundvlees, paarden- of (muil)ezelvlees. De van oorsprong Spaanse chorizo wordt rauw of gebakken gegeten en wordt in elk geval in cocido (Spaanse stoofpot) en paella verwerkt.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken