chorizo recepten

recept
waardering
  • 1
Chorizo

Chorizo

Ronde, verse of droge worst in allerlei formaten, gekruid met rode peper, paprikapoeder (mild of scherp) en knoflook. De meeste chorizo is gemaakt van varkensvlees, waarbij het soort vlees kan verschillen van haas of ham tot grof gemalen buikvlees. Er kunnen echter ook andere vleessoorten of mengsels daarvan in verwerkt zijn, zoals varkens- met rundvlees, paarden- of (muil)ezelvlees. De van oorsprong Spaanse chorizo wordt rauw of gebakken gegeten en wordt in elk geval in cocido (Spaanse stoofpot) en paella verwerkt.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

  • Kookboek Ceviche

    Ceviche

    Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet... bekijk 'Ceviche'

  • Kookboek Soep simpel

    Soep simpel

    Verras met zelfgemaakte soep! Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen: 100 heerlijke recepten om... bekijk 'Soep simpel'

bekijk alle kookboeken