hazenrug recepten

recept
waardering
Hazenrug

Hazenrug

Laat de hazenrug door de poelier larderen. Wrijf de hazenrug in met zout en peper en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit 150 g boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet. Schroei de hazenrug rondom dicht. Temper het vuur, voeg 4 fijngestampte jeneverbessen toe en zet het deksel schuin op de pan. Braad het vlees onder af en toe keren in 18-20 minuten bruin en gaar of braad ze ca. 10 minuten. Het vlees is dan rosé. Schenk 3 eetlepels cognac over de rug. Steek de alcoholdamp aan en laat dit uitbranden (zet de afzuigkap uit). Neem de hazenrug uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Voeg 200 ml wildfond bij de braadboter, roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Zeef de jus, schenk er een deel van over de hazenrug en geef de rest er apart bij.

[ Bron: 'Wannéé kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken