hazenrug recepten

recept
waardering
Hazenrug

Hazenrug

Laat de hazenrug door de poelier larderen. Wrijf de hazenrug in met zout en peper en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit 150 g boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet. Schroei de hazenrug rondom dicht. Temper het vuur, voeg 4 fijngestampte jeneverbessen toe en zet het deksel schuin op de pan. Braad het vlees onder af en toe keren in 18-20 minuten bruin en gaar of braad ze ca. 10 minuten. Het vlees is dan rosé. Schenk 3 eetlepels cognac over de rug. Steek de alcoholdamp aan en laat dit uitbranden (zet de afzuigkap uit). Neem de hazenrug uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Voeg 200 ml wildfond bij de braadboter, roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Zeef de jus, schenk er een deel van over de hazenrug en geef de rest er apart bij.

[ Bron: 'Wannéé kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

  • Kookboek Vegatopia

    Vegatopia

    No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische... bekijk 'Vegatopia'

bekijk alle kookboeken