hazenrug recepten

recept
waardering
Hazenrug

Hazenrug

Laat de hazenrug door de poelier larderen. Wrijf de hazenrug in met zout en peper en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit 150 g boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet. Schroei de hazenrug rondom dicht. Temper het vuur, voeg 4 fijngestampte jeneverbessen toe en zet het deksel schuin op de pan. Braad het vlees onder af en toe keren in 18-20 minuten bruin en gaar of braad ze ca. 10 minuten. Het vlees is dan rosé. Schenk 3 eetlepels cognac over de rug. Steek de alcoholdamp aan en laat dit uitbranden (zet de afzuigkap uit). Neem de hazenrug uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Voeg 200 ml wildfond bij de braadboter, roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Zeef de jus, schenk er een deel van over de hazenrug en geef de rest er apart bij.

[ Bron: 'Wannéé kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

  • Kookboek Ceviche

    Ceviche

    Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet... bekijk 'Ceviche'

  • Kookboek Soep simpel

    Soep simpel

    Verras met zelfgemaakte soep! Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen: 100 heerlijke recepten om... bekijk 'Soep simpel'

bekijk alle kookboeken