Konijn in mosterdsaus

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

bevat per portie

  • 537 kcal
  • 47 g eiwit
  • 34 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1¼ kg konijnenbout
  • 3 eetlepels dijonmosterd
  • 100 g bacon, in stukjes
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • 250 ml witte wijn
  • 3 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk het met 2 eetlepels mosterd. Verhit de bacon in een braadpan in de boter, voeg het vlees toe en braad het rondom aan. Bestuif met bloem. Voeg de ui, tijm en wijn toe en verwarm onafgedekt 35-40 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Neem het vlees uit de braadpan. Voeg de rest van de mosterd, crème fraîche en desgewenst nog wat water of bouillon aan de fond toe. Bind de fond indien nodig met aangelengde maïzena.

Bron

Het recept 'Konijn in mosterdsaus' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!