Rendang recepten

Rendang

Rendang

Snijd 500 g runderlappen in blokjes van 3x3 cm. Schil 2 cm djahé en 2 cm laos. Snijd 2 uien en 3 teentjes knoflook fijn. Pers een halve citroen uit. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak het vlees bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de djahé, laos, 2 salamblaadjes, 5 blaadjes juruk purut, 3 lomboks, 1 theelepel djinten, 1 theelepel kunyit, 2 theelepels ketumbar, ½ theelepel kruidnagel en ½ theelepel gula djawa toe. Schep al deze kruiden door het vlees. Voeg dan pas 50 g gebrokkelde santen, 1 serehstengel en 1 theelepel asem toe en een klein beetje water. Laat het geheel aan de kook komen en kook 2 minuten. Zet het vuur laag en voeg 2 eetlepels geraspte kokos en het citroensap toe. Laat het geheel in 120 minuten zachtjes gaar stoven. De rendang is gaar als het vlees uit elkaar valt.

[ Beeld: Alphonsine Sabine | Shutterstock.com ]