Jamie Oliver: rendang

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,6
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

bevat per portie

  • 563 kcal

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 stukken gember ter grootte van flinke duimen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander (30 g)
  • 1-2 verse rode Spaanse pepers
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel kaneel
  • olijfolie
  • 450 g gebraden runderborststuk (kliekje)
  • 1 blik van 400 g light-kokosmelk
  • desgewenst: een restje jus
  • 480 g basmatirijst
  • chapati's, voor erbij
  • 1 limoen, voor erbij
  • magere yoghurt, voor erbij

Bereiden

Pel de uien, schil de gember en knoflook, doe ze met de koriandersteeltjes, Spaanse peper, kurkuma en kaneel in een keukenmachine en hak ze tot een fijne pasta. Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op laag vuur, doe er de pasta bij en bak ongeveer 15 minuten, of tot het mengsel licht goudbruin is, roer regelmatig.

Snijd of pluk het vlees in grove stukjes, roer ze door de gebakken pasta en voeg de kokosmelk, een half blikje water (als je een restje jus van het vlees hebt mag dat er ook bij) en een snufje peper en zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het terwijl je af en toe roert 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, of tot het ingekookt en lekker dik is. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout. Warm de chapati's op in een droge koekenpan of leg ze even in de magnetron (als je wilt dat ze plooibaar blijven).

Rasp de limoenschil bij de curry, knijp er een helft boven uit en snijd de andere helft in partjes. Breng de rendang met peper en zout op smaak, serveer hem met luchtige rijst en een paar blaadjes koriander en geef er de chapati's, yoghurt en partjes limoen bij. Absoluut hemels!

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

'Rendang is een zalig ruikende, dikke, kruidige stoofvleesschotel uit Indonesië en volgens velen een van de lekkerste gerechten ter wereld. Normaal gesproken ben je uren aan het roeren en opletten, maar als je het van kliekjes borststuk maakt, ben je relatief snel klaar en met een even mals als prachtig resultaat.' - Jamie Oliver

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: rendang' is afkomstig uit het kookboek...

Bespaar met Jamie

Jamie Oliver

Het koken van lekkere, voedzame maaltijden die niet duur zijn, dat willen we toch allemaal in deze tijden van financiële onzekerheid? In het nieuwe kookboek van... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Rendang recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!