Rosbief met kruidenmosterd

  • 6 personen
  • 60 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg rosbief of runderfilet
  • 1 eetlepel kruidenmosterd
  • 75 g boter, in stukjes

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper, bestrijk het met mosterd, beleg het met stukjes boter en leg het vlees in een braadpan of braadslee.

Braad het vlees onafgedekt in 60 minuten medium in de op 160 °C voorverwarmde oven.

Wikkel het vlees vervolgens in aluminiumfolie, laat het ca. 10 minuten staan en snijd de rosbief dan in plakken.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kerntemperatuur

Bij gebruik van de bratometer moeten de volgende kerntemperaturen worden aangehouden: 48 °C voor saignant vlees, 52-54 °C voor medium en 55-60 °C voor doorgebakken vlees.

Bron

Het recept 'Rosbief met kruidenmosterd' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!