Pittig rundvlees met bonen

  • 8 personen
  • 160 min
  • waardering 6,8
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 487 kcal
  • 45 g eiwit
  • 22 g vet
  • 22 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1½ kg mager rundvlees, in blokjes
  • 750 g ui, gesnipperd
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels mild paprikapoeder
  • 4 rode Spaanse pepers, gesnipperd
  • 125 g tomatenpuree
  • 6 eetlepels bloem
  • 75 g margarine
  • 4 rode paprika's, in dunne reepjes
  • 2 blikken kidneybonen (ca. 850 ml), uitgelekt
  • 1 blik boterbonen (ca. 425 ml)
  • 1 liter runderbouillon (van een tablet), runderbouillon
  • 250 ml rode wijn

Bereiden

Doe het vlees en ui met de specerijen, Spaanse peper, tomatenpuree en 3 theelepels zout en ½ theelepel zwarte peper in een braadpan. Bestrooi met bloem en meng. Beleg met stukjes margarine en verwarm onafgedekt 60 minuten in de oven op 190-210 °C. Roer tussendoor af en toe om.

Voeg de paprika met de rode en witte bonen en bouillon toe. Verwarm afgedekt ca. 45 minuten. Voeg de rode wijn toe en verwarm nog eens ca. 45 minuten in de oven.

Bron

Het recept 'Pittig rundvlees met bonen' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!