Sukade gestoofd in bokbier

  • 6 personen
  • 65 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg rundersukade
  • wat bloem, om te bestrooien
  • 100 g boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 100 g prei, in stukken van 2 cm
  • 150 g winterwortel, in stukken van 2 cm
  • 100 g ui, in ringen
  • 2 stuks steranijs
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 10 witte peperkorrels, gekneusd
  • 3 kruidnagels
  • 2 flesjes bokbier
  • 250 ml bouillon

Bereiden

Kruid de sukade met peper en zout en wentel de lapjes licht door de bloem. Verhit in een pan de boter en de olie en bak hierin de sukade aan.

Voeg prei, wortel, ui, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en zet het goed aan. Blus af met het bier en de bouillon.

Doe alles over in een ruime dichte stoomovenpan. Kooktijd: 45 minuten op kookstand 120 °C of 90 minuten op kookstand 100 °C. Lekker bij stamppot.

Extra benodigd

Stoomoven

Tip

Dit gerecht kunt u het beste een dag van te voren bereiden, dan smaakt het nog beter.

Bron

Het recept 'Sukade gestoofd in bokbier' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • PeeVergeet de stoomoven en sudder verder tot het vlees gaar is in de pan waarin je het vlees hebt aangebakken. Een erg lekker recept. Lekker met aardappeltjes in de schil!

    reageren

  • ElwinEven een vraag. Moet het vlees even uit de pan wanneer de groenten erin gaan? Dit om te voorkomen dat het taak wordt...

    reageren