Casserole uit Toulouse

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 6 pittige saucijzen
  • olijfolie, om in te bakken
  • 6 plakjes ontbijtspek, in stukjes
  • 1 grote prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 groot glas witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon, zelfgemaakt of van een blokje
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 800 g boterbonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • kleine handvol peterselieblaadjes, grof gehakt

Bereiden

Bak de saucijzen bruin in een beetje olie. Neem de worstjes uit de pan en snijd ze in plakken. Bak het spek in het achtergebleven vet. Voeg de prei en de knoflook toe en bak ze zacht.

Leg de saucijzen weer in de pan en voeg de wijn, bouillon, chilivlokken en boterbonen toe. Laat 10-15 minuten sudderen tot de saucijzen gaar zijn.

Breng de casserole op smaak met zout en peper. Strooi voor het serveren de peterselie erover.

Kookboek

Het recept 'Casserole uit Toulouse' is afkomstig uit het kookboek...

Wereldgerechten

diverse auteurs

Je hoeft de deur niet uit voor een culinaire wereldreis: in 'Wereldgerechten' staan 101 inspirerende en exotische gerechten uit alle werelddelen, met authen... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Saucijzen recept tips

Reacties op dit recept

  • JellyLekker en snel klaar, maar erg zout. Heb witte bonen gebruikt want ik kon geen boterbonen vinden.

    reageren