Varkenshaasje met gebakken aardappelen en mosterdsaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen
  • 400 g varkenshaas
  • 120 g gerookt spek, in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 250 g bospaddenstoelen of champignons
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • 200 ml room (tot 8% vet)
  • 500 g broccoli

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer ze 5 minuten in kokend water.

Kruid het vlees met peper en zout en wikkel het in het gerookte spek. Bak het rondom aan in een pan met antiaanbaklaag.

Leg het vlees in een ovenschaal. Schik er de aardappelen rond en zet 5 tot 10 minuten in het midden van de oven.

Fruit de ui in de boter. Borstel de champignons schoon, verwijder de steeltjes en doe ze bij de ui. Bak ze kort aan en blus met de groentebouillon.

Roer de mosterd door de room en schenk het bij de champignons.

Stoom de broccoli gaar.

Snijd de varkenshaasjes in plakken en serveer ze met de aardappelen, de mosterdsaus met champignons en de gestoomde broccoli.

Kookboek

Het recept 'Varkenshaasje met gebakken aardappelen en mosterdsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Omdat het werkt!

diverse auteurs

In dit boek kom je te weten waarom en hoe onze omgeving je hersenen voortdurend aanspoort om meer te eten dan je nodig hebt. En we geven je maar liefst... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Varkenshaas recept tips

Reacties op dit recept

  • JoanLekker en eenvoudig te bereiden gerecht. Ongekookte krieltjes in de schil van tevoren in de oven gebakken en na ongeveer een half uur de varkenshaasjes toegevoegd. Iets meer bouillon gebruikt voor de saus en wat minder kookroom.

    reageren