Noosh-e-Jaan

Noosh-e-Jaan betekent 'eet smakelijk' in het Perzisch, maar staat letterlijk voor 'moge het je ziel voeden'. Wat eten mensen in Tadzjikistan? Wat zijn de dromen van jonge Iraniërs? Hoe ziet de dag van een Vietnamese visser eruit? Om het antwoord op deze en vele andere vragen te vinden, vertrok schrijver Tieme Hermans vanuit zijn woonplaats Zwolle om in twee en een half jaar naar Bali te fietsen. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. Van krachtige Birmese curry in een verborgen tempel tot gestuntel met stokjes in pittige noedels in een Chinees betonnen keukentje. In dit boek neemt Tieme je mee op avontuur en presenteert hij 32 bijzondere recepten.
AuteurTieme Hermans
UitgeverijTerra Lannoo
- Hardcover
- 96 pagina's
- ISBN 9789089897688
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Zwolse mosterdsoep
Vlees, 50 min 8,0
-
Minangkabause rendang daging
Vlees, 240 min 8,0
-
Klassieke borsjtsj
Vlees, 60 min 8,0
-
Traditionele papajasalade
Vis, 15 min 8,0
Alle Kookboeken van Terra Lannoo
-
Wild
Bruno Doucet
Van het bereiden van bouillons tot consommés, van terrines en pasteien tot de grote Franse culinaire klassiekers: Doucet laat in 'Wild' zien dat jagen, koken en respect voor de natuur perfect samengaan en zelfs bij elkaar horen... bekijk 'Wild'
-
Avocado
Carla De Graef
Avocado's zijn er niet alleen voor veggies en hipsters: dit groene goud zit boordevol goede voedingsstoffen en dat proef je. Genoeg redenen dus om jezelf en anderen te verrassen met de heerlijkste avocadogerechtjes. Met spek en ei als ontbijt... bekijk 'Avocado'
-
Alles uit de oven
diverse auteurs
Wat maakt ovenschotels zo populair? Dat de oven een deel van het werk voor zijn rekening neemt, speelt natuurlijk mee. Maar ook de heerlijke geur en de smaak van de gerechten én de veelzijdigheid van het toestel zelf. Bakken en braden, gratineren... bekijk 'Alles uit de oven'
-
Nog eenvoudiger 2
Pascale Naessens
Pascale Naessens wijkt niet af van haar koers. Met dit nieuwe boek presenteert ze meer dan 70 nieuwe gerechten met 4 ingrediënten volgens haar bekende succesmethode, namelijk lekkere en inspirerende lowcarbgerechten... bekijk 'Nog eenvoudiger 2'
-
Grillmasters
Seppe Nobels & Peter De Clercq
Een vurige culinaire wereldreis door negen landen met 70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt... bekijk 'Grillmasters'
-
Proef de zee
Anne Fleur Sanders
In 'Proef de zee' zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum... bekijk 'Proef de zee'
-
Gegrild & geroosterd
Marjolijn Rosendaal & Anya van de Wetering
Na een aantal seizoenen in de ban te zijn geweest van hoge vlammen, stoere leren schorten en grote hompen vlees vinden Marjolijn en Anya het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren. Dat kan het hele jaar door: buiten op de barbecue, de kamado... bekijk 'Gegrild & geroosterd'
-
De geheimen van de mediterrane keuken
Oil & Vinegar
Oil & Vinegar verzamelde haar 40 favoriete pasta- en pizzarecepten. Spaghetti carbonara, Ravioli al Limone e Carciofi, pizza margarita... alles op smaak gebracht met een bijpassende olijfolie, een lekkere pesto of heerlijke kruiden... bekijk 'De geheimen van de mediterrane keuken'
-
Blauw
Meta van den Boomen
Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten... bekijk 'Blauw'
-
Neni's Tel Aviv
Haya Molcho & Elihay Biran
Tel Aviv is modern, divers, kleurrijk en staat open voor invloeden van buiten. In deze stad komt de wereld samen en versmelten culturen, religies en culinaire tradities. Met sfeervolle foto's, boeiende verhalen en typische streekgerechten schetsen Haya Molcho... bekijk 'Neni's Tel Aviv'