Beemster-kaaskoekjes met rode-uicompote

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g rode uien
  • 250 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 100 g oude Beemsterkaas, geraspt
  • 1 eidooier
  • ½ theelepel kerrie
  • 125 ml crème fraîche of geslagen room

Bereiden

Snijd voor de uicompote de uien in kwarten, snijd de kwarten door de helft en snijd vervolgens deze stukken nogmaals over de lengte. Je krijgt zo lange stukken ui. Verwarm de stukken ui samen met de suiker en de vanillesuiker in een sauspan, tot een compote ontstaat. Reken op zeker 30 minuten. Zet apart.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een bolle schaal de bloem met de boterblokjes, de kaas, de eidooier en de kerrie tot een deeg. Maak van het deeg koekjes en verdeel deze over de bakplaat.

Bak de koekjes in 5 minuten goudbruin (of iets langer als dat nodig is). Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Verdeel de crème fraîche of geslagen room (naar eigen smaak, hangop is ook erg lekker) over de koekjes. Leg op de crème fraîche of room een lepel rode-uicompote. Dien vervolgens op als toetje.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Beemster-kaaskoekjes met rode-uicompote' is afkomstig uit het kookboek...

Altijd trek

Herman den Blijker

'Altijd trek' is het eerste boek van Den Blijker dat zich niet alleen richt op de thuiskok, maar ook op de tv-kijkers die Herman willen zien. Met de vele stoere foto's kan de... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Kaaskoekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!