Carpaccio van bieten met boerenkaas

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote gekookte rode bieten
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 100 g oude boerenkaas, in krullen of flinters geschaafd
  • 150 g blauwe bessen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels droge sherry of jenever

Bereiden

Pel de gekookte bieten en schaaf ze in dunne plakjes. Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op vier platte borden. Strooi er peper en zout over.

Knip 4 plukken van de tuinkers en leg iedere pluk in het midden van de bieten op de borden. Verdeel het sjalotje, de boerenkaas en de blauwe bessen over de bietenplakjes. Meng de balsamicoazijn met de sherry en sprenkel dit over het gerecht.

Variatietip

Vervang rode biet door plakjes geroosterde courgette.

Bron

Het recept 'Carpaccio van bieten met boerenkaas' wordt je aangeboden door okoko recepten.

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Carpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!