Carpaccio met venkelsalade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 330 kcal

Ingrediënten

  • 400 g ossenhaas
  • 2 middelgrote venkelknollen, in dunne reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel dijonmosterd
  • 80 ml olijfolie

Voorbereiden

Verwijder eventueel vet van de ossenhaas, wikkel hem stevig in plasticfolie en laat hem ongeveer 1 uur in de vriezer staan, of tot hij gedeeltelijk bevroren is.

Bereiden

Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de ossenhaas.

Meng voor de venkelsalade alle overige ingrediënten in een middelgrote kom.

Schik de plakjes carpaccio in één laag op vier borden en verdeel de venkelsalade erover. Serveer de carpaccio desgewenst met knapperig Italiaans brood.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Carpaccio met venkelsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Italiaans

diverse auteurs

De Italiaanse keuken is een van de bekendste ter wereld. Niet alleen de diverse soorten pasta's en pizza's komen ervandaan, maar wat dacht u van bruschetta... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Carpaccio recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!