Pompoen risotto van restaurant De Watergeus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 200 g pompoen, in kleine blokjes
  • 200 g risottorijst
  • 500 ml kalfsbouillon (of tomatenbouillon)
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • klont boter

Bereiden

Giet een beetje olijfolie in een pannetje (gietijzer, geen roestvrijstaal). Zweet er de sjalot en de pompoenblokjes in aan.

Voeg de rijst toe en roer met behulp van een houten lepel goed door. Voeg de bouillon en de wijn toe. Kook de risotto gaar met het deksel op de pan in ca. 20 minuten.

Roer op het laatste moment de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper, zout en de boter.

Tip

Deze pompoen risotto is heel lekker bij gebakken vis. Maak dan een saus van gaargekookte, gepureerde pompoen met wat verse gember, een niet te zuinige scheut room en veel vers gemalen zwarte peper!

Bron

Het recept 'Pompoen risotto van restaurant De Watergeus' wordt je aangeboden door chef Cor van Schaik van De Watergeus. Beeld: IriGri | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (33 stemmen)

Risotto recept tips

Reacties op dit recept

  • MickyGeproeft tijdens Alphen culinair. Bijzonder lekker.

    reageren

  • NellekeGisteren gemaakt volgens recept. Heerlijk. Wanneer maak je het weer, dan kom ik weer eten...

    reageren

  • StephanieDit heb ik afgelopen week gemaakt. Was mega lekker. Inderdaad ook met de vis / gemberpompoensaus. Goede combi!

    reageren