Salade met sperziebonen, kipfilet, garnalen en chili

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 8 sperziebonen, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, in heel dunne ringetjes
  • 1 Florida Grapefruit, in ontvliesde partjes
  • 30 g gember, in heel dunne reepjes
  • 1 rode kleine chilipeper, fijngesneden
  • 2 middelgrote kipfilets, in stukken van 2cm
  • 8 grote garnalen, gepeld en gehalveerd
  • voor de dressing
  • sap van 2 limoenen
  • sap van 1 Florida Grapefruit
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voorbereiden

Meng de sperziebonen, ui, grapefruit, gember en chilipeper.

Voeg alle ingrediënten van de dressing bij elkaar en klop de dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet de dressing over de groenten. Laat deze op kamertemperatuur staan gedurende 30 minuten.

Bereiden

Bak de kipfilet 3 minuten in een hete pan. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee.

Verdeel de salade over vier kommetjes en verdeel de kip en garnalen over de salade.

Bron

Het recept 'Salade met sperziebonen, kipfilet, garnalen en chili' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (1 stem)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!