Kalkoen met abrikozen- of mangochutney

  • 6 personen
  • 100 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 431 kcal
  • 42 g eiwit
  • 24 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kalkoenbout (ca 1¼ kg)
  • 30 g margarine
  • 200 ml slagroom
  • 200 g abrikozen- of mangochutney
  • 1 blik abrikozen- of mangopartjes (ca. 220 g)

Bereiden

Bestrooi de kalkoenbout met zout en peper en leg in een braadpan. Verdeel de margarine erover en braad ca. 60 minuten onafgedekt in de oven op 170-190 °C. Schenk vervolgens de room erbij en braad nog eens 15 minuten. Voeg de chutney toe, en braad nog eens 15 minuten onafgedekt. Neem de kalkoenbout vervolgens uit de pan.

Voeg 250 ml water toe aan de fond, bind eventueel licht met wat aangelengde maïzena (door de chutney wordt de saus al wat dikker). Doe de partjes abrikoos of mango bij de saus, verwarm even en serveer bij het in plakken gesneden vlees.

Bron

Het recept 'Kalkoen met abrikozen- of mangochutney' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • melanieNiet echt veel werk, maar het vergt wel veel tijd. Het resultaat mag er wezen, ga ik vaker maken. Overheerlijk!

    reageren