Macaroni met kaas en tomaten

  • 6 personen
  • 65 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 692 kcal
  • 33 g eiwit
  • 43 g vet
  • 44 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 3 uien, gesnipperd
  • 30 g boter
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 200 g wortels, in plakjes
  • 200 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 300 ml crème fraîche
  • 150 ml melk
  • 600 g vleestomaten, in niet te kleine stukken
  • 200 g ham, rauw of gekookt, in blokjes
  • 200 g geitenkaas (met kruiden), in stukjes
  • 150 g jong belegen kaas, geraspt

Bereiden

Kook de macaroni in water met zout niet te gaar, giet af en laat uitlekken.

Fruit de ui in de boter, voeg de paprika en wortel toe, laat even mee verwarmen en schenk dan de bouillon erbij. Meng de crème fraîche met melk, peper en (knoflook)zout, schenk bij de groenten en breng even aan de kook.

Doe de macaroni, tomaat, ham en stukjes geitenkaas in een ovenschaal, roer de groentesaus erdoor, bestrooi met kaas en bak onafgedekt in 40-50 minuten goudgeel in de oven op 170-190 °C.

Bron

Het recept 'Macaroni met kaas en tomaten' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!