Salade met bietjes, rucola, grapefruit en ricotta

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 bosje verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneetjes witbrood, in blokjes van 2 cm
  • 180 g rucola
  • 1 Florida Grapefruit, in partjes
  • 200 g gekookte bietjes, in blokjes
  • 150 g ricotta, verkruimeld
  • voor de dressing
  • sap van 1 Florida Grapefruit
  • 100 ml citroenolie

Bereiden

Pluk de muntblaadjes van de stengels. Plet de stengels lichtjes en scheur de blaadjes in stukken. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de munt toe. Zet apart om de munt te laten intrekken (hoe langer hoe beter)

Verwarm de muntolie in een pan en bak de broodblokjes tot ze licht goudbruin zijn. Voeg de muntblaadjes toe en laat de croutons op keukenpapier uitlekken.

Roer of shake de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Meng de rucola, grapefruit en rode biet in een slakom. Giet de dressing over de salade. Strooi de ricotta en de croutons over de salade en serveer.

Citroenolie

Citroenolie is kant-en-klaar verkrijgbaar, maar je kunt het ook zelf maken door olijfolie op te warmen met geraspte citroenschil en de smaak een paar dagen in te laten trekken.

Bron

Het recept 'Salade met bietjes, rucola, grapefruit en ricotta' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!