Gegrilleerde zalm met sperziebonensalade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 Florida Grapefruits
  • 4 verse zalmfilets
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1½ kopje gekookte sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap en geraspte schil van 2 limoenen
  • ¼ kopje fijngehakte koriander
  • ¼ kopje gedroogde cranberry’s
  • ½ kopje gekookte bruine rijst

Bereiden

Pel de twee grapefruits en snijd ze in partjes. Leg 8 partjes aan de kant en snijd de overige partjes in stukken.

Leg de stukken zalm met de huid naar onderen op een met aluminiumfolie beklede grillplaat. Schuif de plaat ca. 10 cm onder de hete grill en grill de zalmfilets 5-6 minuten.

Haal de plaat uit de grill en leg 2 partjes grapefruit bovenop elke zalmfilet. Verdeel de rietsuiker over de partjes grapefruit en zet de plaat weer terug onder de grill, zodat de suiker kan karamelliseren. Let op: dit kan snel gaan.

Meng de sperziebonen met de olijfolie in een kom, samen met het limoensap, de stukjes grapefruit, de koriander, de cranberry en de rijst.

Verdeel de sperziebonensalade over vier borden en leg de zalmfilets op de salade.

Bron

Het recept 'Gegrilleerde zalm met sperziebonensalade' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Reacties op dit recept

  • SaartjeWaanzinnig gerechtje! Thais getint! Voor de eerste maal gemaakt en super simpel! Aanrader!

    reageren