Spaanse broodschotel met chorizo, tomaat en paprika

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 528 kcal
  • 25 g eiwit
  • 35 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g chorizo, in blokjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 1 grote rode paprika, in stukjes
  • 3 tomaten, ontveld, zonder pitjes, in blokjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 6-8 sneetjes Allinson volkorenbrood, in blokjes
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 75 g belegen kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Bak de ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes mee. Schep de tomaatblokjes en peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even sudderen.

Vet een lage ovenschaal in en verdeel de blokjes brood over de bodem. Schep het chorizomengsel erover. Klop de eieren los met melk, zout, peper en kaas. Schenk dit mengsel over het brood en de chorizo. Bak de schotel in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Het recept 'Spaanse broodschotel met chorizo, tomaat en paprika' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Reacties op dit recept

  • HenrietteLeuk idee! Bij mij staat nu een Italiaanse versie in de oven. Bolognesesaus met gehakt, extra oranje paprika, wat uiensoepen, knoflookpoeder en magere strooikaas. Alles uit de voorraadkast, en de oude broodkontjes uit de vriezer. Wat Italiaanse kruiden erover en, hup de oven in. Ben benieuwd straks!

    reageren

  • MarjonOok ik heb uienpoeder en knoflookpoeder er extra bij gedaan ongeveer 1 kleine tl. van elk. En door het ei/kaas mengsel geen extra zout gelukkig anders was het te zout.

    reageren