Cheeseburger met bacon en cheddar

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,6
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt van de uitgebeende platte bil zonder vet
  • 120 g bacon
  • 4 broodjes
  • 200 g cheddar
  • 1 rode ui, geschild en in plakjes
  • voor de cocktailsaus
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketchup

Bereiden

Roer voor de saus de dooier door de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olie toe en klop er een emulsie van. Roer er vervolgens zout, peper en ketchup door.

Verdeel het gehakt in ballen van 150 g en vorm er hamburgers van. Bak ze in een koekenpan met wat vet op hoog vuur bruin of doe dat onder de grill; verhit ze 2 minuten per kant (ze zijn dan nog tamelijk rauw) maar laat ze niet verbranden. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de bacon op hoog vuur 1 minuut per kant. Het moet knapperig worden maar mag niet verbranden.

Terwijl je het vlees verhit, leg je de broodjes met de snijkant omhoog 1 minuut midden in de oven onder de grill. Ze moeten goudbruin worden. Snijd de kaas in plakjes en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Wacht tot de kaas zacht en heet is.

Verdeel de saus over de bovenste helften van de broodjes. Leg de hete hamburgers steeds op de onderste helft en voorzie ze van kaas, plakjes ui en bacon. Klap de broodjes dicht en zet ze meteen op tafel.

Tip

Doe wat balsamicoazijn bij de bacon in de pan. Die karamelliseert en dempt de zoute smaak.

Kookboek

Het recept 'Cheeseburger met bacon en cheddar' is afkomstig uit het kookboek...

Hamburgers

Steve Burggraf

Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Cheeseburger recept tips

Reacties op dit recept

  • AtzeTjonge wat is dit een geweldig recept zeg. Dit MOET wel lekker zijn morgen direct maken en proberen.

    reageren

  • MarcelDit is een top cheeseburger! Het opwarmen van de cheddar in een schaaltje is wat omslachtig (gewoon op de burgers leggen) en de cocktailsaus komt uit een Calvé fles, maar voor de rest krijgt dit recept van mij een 10!

    reageren

  • sunnyHet eerste wat ik dacht was: wat zal dat gehakt flauw zijn, ik zelf zou het eerst op smaak maken met kruiden, rest van het recept ziet er wel lekker uit.

    reageren

  • FrankEen hamburger zonder vet? Die sla ik ff over...

    reageren

  • GerardDe meeste in Nederland verkochte cheddar is niet lekker en zit bovendien vol kleurstof... Neem gewoon een lekkere smeltkaas Emmentaler o.i.d. Probeer eens een Limburgs stinkkaasje! Maar cheddar, nee....

    reageren