Snelle bami goreng

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 100 g taugé
  • 250 g dunne (eier)mie
  • 1½ eetlepel (zonnebloem)olie
  • 300 g magere hamlappen, in kleine stukjes
  • 350 g gesneden prei
  • 200 g gesneden witte kool
  • 1 zakje kruidenmix voor bami
  • 3 eetlepels ketjap manis

Bereiden

Doe de taugé in een vergiet en schenk er ½ liter kokendheet water over; laat de taugé uitlekken. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes in stukken.

Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten rondom lichtbruin en bijna gaar. Voeg de prei, kool en kruidenmix toe en roerbak alles nog 2 minuten. Roer de mie en ketjap erdoor en roerbak het geheel op matig vuur tot de bami door en door heet is. Roerbak de taugé 1 minuut mee. Lekker met sambal badjak of oelek, omeletreepjes en atjar.

Kookboek

Het recept 'Snelle bami goreng' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Indonesië

diverse auteurs

Indonesisch eten is leuk: snel roerbakken, even koken of bakken, gaarstoven in kokosmelk… en dan stijgen de meest verrukkelijke geuren op uit pan of wok. Dit kookboek... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Bami recept tips

Reacties op dit recept

  • m eDe kruidenmix vind ik wel wat overheersend, daar zou ik wat minder van gebruiken, maar verder erg lekker en snel klaar. gr map

    reageren

  • CathyIk vind het beter en lekkerder om mijn eigen (verse) kruiden te gebruiken. De smaak van kant en klare kruiden is meestal erg overheersend en teveel zout, men moet toch oppassen met het zout.

    reageren

  • lIïzIk ga dat eens proberen te maken voor mijn papa met spinazie ipv. prei en scampie ipv. taugee.

    reageren

  • MarijkeWelke verse kruiden in plaats van de instant kruidenmix?

    reageren