Chocolade muffins met kersen

  • 12 stuks
  • 50 min
  • waardering 7,8
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 272 kcal
  • 6 g eiwit
  • 17 g vet
  • 24 g koolhydraten

Ingrediënten

  • voor het beslag
  • 100 g mokka- of pure chocolade
  • 100 g boter
  • 3 eieren
  • 80 g poedersuiker
  • 1 zakje (10 g) instantcappuccino
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 g bloem
  • voor de vulling
  • 200 g kwark
  • 70 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 g morellen (pot), uitgelekt

Bereiden

Smelt de chocolade (magnetron 450 watt, 3 minuten). Roer de boter romig, voeg achtereenvolgens afwisselend eieren en suiker toe en meng. Roer de iets afgekoelde chocolade, instantcappuccino en de met bakpoeder gemengde bloem erdoor.

Meng voor de vulling de kwark, poedersuiker, ei en bloem. Verdeel de helft van het chocoladebeslag over de vormpjes, leg de helft van de kersen daarop en verdeel vervolgens de kwarkmassa erover. Verdeel de rest van het chocoladebeslag en de rest van de kersen over de vormpjes.

Bak de muffins 30-40 minuten in de op 170-190 °C voorverwarmde oven. Garneer desgewenst met gesmolten puur of wit chocoladeglazuur.

Extra benodigd

12 papieren muffin- of cakevormpjes (Ø 7 cm)

Bron

Het recept 'Chocolade muffins met kersen' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!