Gegratineerde bloemkool

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool (ca. 500 g), in roosjes
  • 6 pitloze groene olijven, in stukjes
  • 1 theelepel Silvo Italiaanse Kruiden
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 75 g geraspte oude kaas
  • 125 ml zure room
  • klontje boter

Bereiden

Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met ½ theelepel zout in ca. 10 minuten net gaar.

Verwarm intussen de gril op de hoogste stand.

Roer de olijven met de Italiaanse kruiden door de tomaten.

Roer de kaas en zure room door elkaar.

Vet een kleine ovenschaal in met de boter. Leg de bloemkoolroosjes in de schaal en verdeel de tomatensaus erover. Strijk het kaas-roommengsel erover uit.

Schuif de schaal ca. 10 cm onder de het grill en laat de bloemkool 4-5 minuten gratineren.

Bron

Het recept 'Gegratineerde bloemkool' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!