Chinese kool met appel, oude kaas en spekjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 1 Chinese kool, in reepjes van 1 cm
  • 1 appel, in blokjes van ½ cm
  • 200 g maïskorrels (blik), uitgelekt
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 2 lente-uitjes, in smalle ringetjes

Bereiden

Verhit de olie in de wok en roerbak de sjalotten en spekreepjes ca. 3 minuten. Voeg de kool en appel toe en roerbak het geheel 4 minuten.

Schep de maïs en kaas erdoor, warm alles enkele minuten door en voeg zout (voorzichtig, de kaas is ook al zout) en peper naar smaak toe.

Serveer het gerecht in een warme schaal en bestrooi het met de lente-ui. Lekker met een karbonaadje en (zilvervlies)rijst.

Kookboek

Het recept 'Chinese kool met appel, oude kaas en spekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Wok

diverse auteurs

Vooral voor roerbakken is de wok ideaal. Dankzij de hoge temperaturen zijn de bereidingstijden kort. Kleur, geur en smaak zijn wonderbaarlijk fris en natuur... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • WimIk ga dit vanavond maken echter voor een persoon, dus ik moet de hoeveelheden aanpassen.

    reageren

  • AgeethDit recept is bij ons thuis een groot succes. De kinderen vonden het ook heerlijk. Heb het recept al doorgegeven aan collega's.

    reageren

  • GinekeErg simpel en snel om te maken. Ik had geen mais in huis dus niet erbij gedaan. Ook niet gemist. En ook alleen een normale ui gebruikt. Viel goed in de smaak hier! Lekkerste recept met Chinese kool tot nu toe!

    reageren