Salade met rode quinoa en kakivrucht

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g rode quinoa
  • 1 zeer rijpe kakivrucht, in blokjes van 2 cm
  • 2 eetlepels gele rozijnen
  • 2 eetlepels walnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • enkele takjes platte peterselie

Bereiden

Kook de quinoa in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken.

Meng de quinoa met de blokjes kaki, de rozijnen en de walnoten.

Roer de olijfolie en het citroensap eronder.

Werk af met de platte peterselie en serveer.

Variatietip

Je kan aan de salade makkelijk wat feta, geitenkaas of kip toevoegen.

Opmerking

Je moet er wel voor zorgen dat de kaki zeer rijp is omdat deze anders niet verteerbaar is.

Kookboek

Het recept 'Salade met rode quinoa en kakivrucht' is afkomstig uit het kookboek...

Slaatjes, het hele jaar door genieten

Ann Vertriest

Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Quinoasalade recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaDit is wel wat voor mij, hou van salades en van quinoa.

    reageren