okoko receptenreceptgroentenratatouilleratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat

Ratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat

Ratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.0
    obv 19 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Frans

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 grote ui, in grove stukken
  • 2 rode paprika's, in grove stukken
  • 1 aubergine, in grove stukken
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 500 g tomaten, in partjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 eetlepels Heinz Tomato Ketchup
  • geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de knoflook, ui, rode peper, paprika, aubergine, courgette en tomaat erdoor. Steek de takjes kruiden ertussen. Smoor de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.

Schep de tomatenketchup erdoor en breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer de ratatouille met wat geraspte kaas erover.

Het recept 'Ratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat' wordt je aangeboden door Heinz.

reacties op dit recept

  • anja Ik vind het toch lekkerder als de aubergine wat fijner gesneden is. De schil blijft toch iets stugger en een wat grover stugge stukken in je mond is minder smakelijk.
  • petra Ik heb de verse tomaten vervangen door een blik gepelde tomaten en dat was ook heel lekker en heel makkelijk.
  • karine Aubergine heeft eerst een pauze nodig: snij ze in repen van 1cm, bestrooi met ruim zout en laat 30m rusten, afspoelen en stomen voor 25m (of iets minder) in stoomkoker, eerst gedrenkt in appelazijn (of gewone). Het zout doet het bittere verdwijnen en de azijn maakt ze heerlijk zacht, ook de schil, ze hebben dan ook een zachtbruine kleur.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken