Zuurkool met saucijsjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • margarine
  • ½ duobakje magere spekreepjes
  • 3 uien, in kleine blokjes
  • 600 g zuurkool, uitgelekt
  • 8 g verse tijm, allen de blaadjes
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 pakken voorgekookte aardappelen (ca. 700 g)
  • 4 saucijsjes

Bereiden

Verwarm wat margarine in een braadpan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Schep de blokjes ui erdoor en bak ze zachtjes glazig.

Schep de zuurkool door het spekmengsel. Voeg de tijm, Boursin Cuisine en de bouillon toe. Stoof de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar.

Kook ondertussen de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Bak de saucijsjes in margarine in 15 minuten goudbruin.

Leg de aardappelen en saucijsjes op vier borden en schep daarbij de romige zuurkool.

Bron

Het recept 'Zuurkool met saucijsjes' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!