Gebraden kip met grapefruit

  • 4 personen
  • 120 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip van ca. 1½ kg
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 50 g zwarte olijven
  • 6 ansjovissen, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 450 ml Florida Grapefruitsap
  • 400 g boterboontjes (pot of blik), uitgelekt
  • 1 Florida Grapefruit, in partjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de kip grondig schoon in koud water en maak de kip zowel van binnen als buiten met keukenpapier goed droog. Kruid de holte van de kip met zout en zwarte peper. Plaats de kip in een grote ovenschaal met een nauw aansluitend deksel.

Verspreid de uien, de zongedroogde tomaten, de olijven, de ansjovis en de laurierblaadjes rondom de kip in de ovenschaal. Bestrooi de kip met peterselie en giet er grapefruitsap overheen. Dek de schotel af en zet de kip 1 uur en 15 minuten in de oven.

Haal de kip uit de oven. Giet het grapefruitsap nogmaals over de kip. Voeg de boterboontjes en de grapefruitpartjes toe. Zet de kip weer terug in de oven en braad hem nog ca. 30 minuten tot de kip goudbruin is.

Bron

Het recept 'Gebraden kip met grapefruit' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!