Nasi met tofu en satésaus

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel zoete chilisaus
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 pakje Alpro soya Tofu Basis, in blokjes van 2 cm
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 1 ui, in blokjes van 1½ cm
  • 1 wortel, in blokjes van 1½ cm
  • 1 prei, in stukjes van 1½ cm
  • 1 zakje nasi goreng kruiden
  • 125 g taugé
  • 400 ml satésaus

Bereiden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Roer een marinade van de sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Tofu Basis.

Verwarm een scheutje Bakken & Braden in een wok. Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is. Voeg de nasikruiden toe (volgens de gebruiksaanwijzing) en vervolgens de rijst en de taugé.

Verwarm een scheutje Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Tofu Basis 4 minuten. Verwarm intussen de satésaus.

Serveer de nasi met de Tofu Basis en de satésaus. Lekker met atjar, zoetzure augurken en uitjes.

Kookboek

Het recept 'Nasi met tofu en satésaus' is afkomstig uit het kookboek...

Elke maandag lekker vleesvrij

Andy McDonald

Steeds meer mensen weten dat een dagje zonder vlees gezond is. En goed voor het milieu. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook écht lekker wordt? Dit kookboek... lees verder

© Alpro soya

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!