Broodsalade met courgette, tomaat en rucola

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 306 kcal
  • 9 g eiwit
  • 37 g vet
  • 14 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 (voorgebakken) focaccia, in blokjes
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel sherryazijn of balsamicoazijn
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 5 tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 75 g rucola of veldsla

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak de blokjes focaccia in de oven in 8-10 minuten knapperig bruin.

Klop in een grote schaal een dressing van het sinaasappelsap, sherryazijn of balsamicoazijn, olijfolie, Italiaanse kruiden en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep de tomaten, courgette, ui en blokjes focaccia erdoor.

Schep er vlak voor het serveren de rucola of veldsla door. Lekker bij gegrild vlees of gegrilde vis.

Bron

Het recept 'Broodsalade met courgette, tomaat en rucola' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Reacties op dit recept

  • MarjetOok lekker om de courgette, ui en tomaat eerst te fruiten.

    reageren