Uiensoep met kruidentoast

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8,3
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g uien, in dunne ringen
  • 600 ml warme groentebouillon
  • 2-3 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 takjes verse platte peterselie, fijngeknipt
  • 5 sprietjes verse bieslook, fijngeknipt
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas

Bereiden

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de uiringen ca. 30 minuten op laag vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de bouillon toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken.

Neem de pan van het vuur. Roer Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden in een kommetje los met 2-3 eetlepels hete soep en schenk dit al roerende bij de soep.

Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rooster ze. Meng in een kom de peterselie en de bieslook met de geraspte kaas. Besmeer het brood met wat Boursin Cuisine en strooi de geraspte kaas met kruiden erover.

Schep de uiensoep in vier soepkommen en leg het brood erop.

Bron

Het recept 'Uiensoep met kruidentoast' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Reacties op dit recept

  • LarissaDit is een geweldig recept!

    reageren

  • MiriamBroodsoepkommetjes gemaakt om de soep in te serveren en ipv de kaas in de soep heb ik daar een koekje van gemaakt. Iedereen wilde meer van de soep, heerlijk recept!!

    reageren

  • W.Ik maak altijd gebonde uiensoep door na het fruiten bloem naar behoefte toe te voegen en daarna als de bloem gaar is de boullon naar de gewenst dikte van de soep.

    reageren

  • ingridIk heb gevriesdroogde bieslook en peterselie toegevoegd daarna bouillon en zo alles laten intrekken voor die resterende 10 minuten... Aangezien ik dit recept voor 24 mensen heb gekookt heb ik gekozen voor croutons en een lepel (met kop er op) oude geraspte kaas per kom in plaats van alle broodjes nog eens apart te roosteren. De reacties waren superpositief en dit maakt het een blijver!

    reageren