Chorizo broodrondjes met paprika en peterselie

  • 20 stuks
  • 20 min
  • waardering 7,2
  • Hapje
  • Spaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 101 kcal
  • 3 g eiwit
  • 6 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 10 sneetjes bruinbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g chorizo, fijngesneden
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • ¼ rode paprika, fijngehakt

Bereiden

Steek uit de sneetjes bruin brood met een glas met een doorsnede van ca. 5 cm steeds 2 rondjes. Bestrijk de broodrondjes dun met olijfolie en rooster ze op een bakplaat onder een hete grill in 2-3 minuten goudbruin, keer ze halverwege.

Meng de chorizo in een kom met de peterselie, paprika en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel het chorizomengsel over de broodrondjes en schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill. Laat ze in 3-4 minuten knapperig bruin worden.

Garneer met een toefje peterselie. Serveer ze warm of koud. Lekker als tapas bij een glaasje wijn of sherry.

Bron

Het recept 'Chorizo broodrondjes met paprika en peterselie' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!